Lastenhoito

Hoitajan tilaaminen

 

https://lapinpiiri.mll.fi/lastenhoitoapu/hoitajan-tilaaminen/

MLL:n lastenhoitoapu on tarkoitettu tilapäiseen ja lyhytaikaiseen lastenhoitotarpeeseen esimerkiksi silloin, kun lapsi sairastuu tai vanhemmat ovat työmatkalla, haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää yhteistä aikaa. Perhe tilaa palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työnantajavelvoitteista.

MLL välittää hoitajia niihin kuntiin, jotka tukevat MLL:n lastenhoitotoimintaa. Voit tilata Lapin alueella MLL:n hoitajan, kun hoito tapahtuu jossain seuraavista kunnista: Inari, Kemi, Kittilä, Rovaniemi, Sodankylä ja Tervola. Lisäksi välitämme hoitajia myös Kuusamossa. 
 

Tilaa hoitaja netissä tai puhelimitse

 

Lastenhoitotilauksen voi tehdä netin lastenhoidon välitysjärjestelmän kautta tai soittamalla lastenhoitovälityksen puhelimeen (p. 044 0303 301). Ensimmäisellä tilauskerralla perheen täytyy rekisteröityä varausärjestelmään netissä. Myös siihen saa tarvittaessa apua soittamalla.

Rekisteröitymisen jälkeen voit tehdä tilauksia kirjautumalla järjestelmään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi, joka lähetetään rekisteröitymisen jälkeen sähköpostiisi.

MLL:n lastenhoitopalvelun varausjärjestelmässä perhe voi jättää tilauksen välityksen hoidettavaksi tai hakea itse alueensa vapaita hoitajia. Tämä mahdollistaa hoitajan löytymisen myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun hoitajavälitys on suljettu.

Tilaus tehdään, kun hoidon tarve on varma. Palkka maksetaan tilatulta hoitoajalta. Emme valitettavasti voi taata, että tilaukseenne löytyy varmasti hoitaja.

Perhe voi tilausta tehdessään toivoa tuttua hoitajaa. On tärkeää, että varaat hoidon alkuun aikaa keskusteluun hoitajan kanssa. Jatkossa, mikäli hoitaja ja perhe haluavat, voivat he sopia lastenhoitokeikoista myös suoraan keskenään.

Lastenhoitovälitys puhelimitse

arkisin klo 8-12

p. 044 0303 301

 

LASTENHOIDON HINTA

Perheelle 10,00 €/h 
puolen tunnin tarkkuudella,
minimiveloitus 18,00€.
Sunnuntaihinta 18,00€/h.
 

MATKAKULUT

Mikäli hoitajan yhdensuuntainen matka perheen kotiin on yli 10 km , tulee perheen osallistua myös hoitajan matkakuluihin. Matkakorvaus on 0,22e/km. 

Perhe on hoitajan työnantaja ja maksaa hoidosta korvauksen suoraan hoitajalle. Perhe huolehtii yöaikaan hoitajan turvallisesta kotimatkasta.

 

LASTENHOITAJAVÄLITYS
arkisin klo 8-12
puh. 044 0303 301